Voordracht en workshop: kweken van tomaten met smaak

Dinsdag 12 maart, 9 april en 20 augustus, 20 u. Ontmoetingscentrum Marke

Wist je dat er wereldwijd meer dan 3 000 soorten tomaten bestaan? Slechts een klein percentage van die variëteiten kan je kopen in de groentewinkel of supermarkt. Hoe komt dat? Om de eenvoudige reden dat men kiest voor vaste rassen met hoge opbrengst die men bovendien gemakkelijk kan verhandelen en transporteren. De smaak is hier ondergeschikt.

In deze voordracht en workshop wil Tuinhier Marke jullie meenemen naar de wereld van de minder gekende tomatenvariëteiten die zachter, aromatischer en smaakvoller zijn. Het zijn tomaten die kwetsbaarder zijn, die je voorzichtig moet plukken en vers consumeren. We kiezen hier voor kwaliteit en minder voor kwantiteit.

 

Voor wie?

Deze voordracht/ workshop richt zich tot zowel de beginnende als de meer ervaren hobbytuinier, die wil kennis maken met de niet alledaagse smaakvolle en aromatische tomatenrassen.

Workshops

Het is de bedoeling dat iedere deelnemer 10 tomatenplantjes naar huis meeneemt om ze daar verder op te kweken en te genieten van de oogst. Uit een aanbod van uit 18 tomatenrassen mag iedereen zijn 10 favorieten kiezen.

In de laatste workshop proeven we de verschillende variëteiten, leer je de echte smaak van tomaten kennen en kiezen we de top 3 van “tomaten met smaak”.

Planning

De voordracht/workshop bestaat uit 3 sessies.

Sessie 1: 12 maart 2024

  • Voordracht: tomaten met smaak: rassen en teelt
  • Workshop: selectie tomatenrassen en zaaien.

Sessie 2: 9 april 2024

  • Voordracht: opkweek, onderhoud en ziektebestrijding
  • Workshop: verspenen/uitplanten tomatenplantjes

Sessie 3: 20 augustus 2024

  • Workshop: proeven van de oogst

Deze voordrachten/workshops staan open voor zowel leden als niet-leden van Tuinhier Marke.

Kostprijs (voor de 3 sessies): 10€ voor leden Tuinhier Marke en 25€ voor niet leden.

Wat is inbegrepen: bakje om te zaaien, zaai- en stekgrond, alle zaden en 10 potjes plus een consumptie/sessie. Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt. Klik HIER om in te schrijven. (leden Tuinhier Marke krijgen voorrang).

Spreker: Johan Beke, bestuurslid Tuinhier Marke

Reacties zijn gesloten.