Natuur op doktersvoorschrift

Dinsdag 27 februari 2024, om 20u., Ontmoetingscentrum Marke.

We houden allemaal van de natuur, van de meest bosrijke gebieden tot een mooi onderhouden tuin. Maar natuur is meer dan een decor voor een aangenaam leven. Recent onderzoek laat zien dat het bewust opzoeken van natuurelementen onze gezondheid werkelijk verbetert.

Zeker in het volgebouwde Vlaanderen dat kreunt onder tal van milieuproblemen zoals fijnstof en stikstof. Meer groen is vaak ook een belangrijk deel van de oplossing tot een meer gezonde levensstijl én leefomgeving: meer natuur in je buurt verlaagt tal van ziekteklachten en verhoogt het welzijnsgevoel.

Hoe groter een natuurgebied, hoe meer het kan bijdragen aan onze gezondheid of als buffer tegen de grillen van de klimaatverandering. Zouden artsen “natuur” kunnen voorschrijven, niet alleen als preventie, maar ook als medicijn?

Hoe ver staat die wetenschap al? Wat doet de natuur met je fysieke en mentale gezondheid? En welke initiatieven bestaan er al in Vlaanderen? 

Tijdens deze lezing neemt Benno Geertsma, trekker Netwerk Natuur en Gezondheid, je mee in de wetenschap én praktijk rond natuur en gezondheid.

 

Deze voordracht is een organisatie van Natuurpunt en Tuinhier Marke.

Leden van Tuinhier Marke en Natuurpunt hebben gratis toegang. Niet-leden betalen 5 Euro.

 

Reacties zijn gesloten.