Over aardappelen, schatjes van patatjes.

Dinsdag 21 november, 20 u., Ontmoetingscentrum Marke

Wij nodigen u van harte uit voor onze boeiende voordracht over aardappelen. Tijdens deze bijeenkomst zullen we dieper ingaan op de veelzijdigheid van dit knolgewas.

Aardappelen Challenger

We bespreken verschillende soorten aardappelen. Hoe kunnen we aardappelen telen? Hoe vaak aardappelen op dezelfde grond?  Wat is nu de ideale grond om aardappelen te planten? Moeten aardappelen voor gekiemd zijn? Wanneer plant je best aardappelen? Hoe diep moeten aardappelen in de grond? Hoe ver aardappelen van elkaar planten? Hoeveel aardappelen krijg je van 1 plant? Hebben aardappelen veel zon nodig? Hebben aardappels mest nodig? Hoe weet je of aardappelen rijp zijn?

Wist je bijvoorbeeld:

  • Dat pootaardappelen speciaal worden gekweekt om te poten en ze zijn dan ook vrij van virussen. Daarom moet je ook geen aardappelen uit de supermarkt gebruiken. Pootgoed zal hoe dan ook een betere oogst opleveren.
  • Hoelang duurt het voor aardappelen uitkomen? Vanaf het planten tot het oogsten moet je bij de vroege rassen rekenen op ca. 90 dagen, bij de halfvroege komt dit op tot 110 dagen en bij de late variëteiten loopt dit verder op tot 150 dagen.
  • Wil je grotere aardappels, dan oogst je pas als de plant geel wordt en afsterft: bij vroege aardappels is dat rond eind juni, bij latere in juli of augustus. Aardappels oogsten: altijd leuk! Pas op dat je bij het oogsten de aardappels niet beschadigt want dan kun je ze niet meer bewaren.

De voordracht wordt gegeven door Gino Viaene, een aardappeldeskundige. Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze inspirerende avond vol aardappelkennis.

Leden van TuinHier Marke hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 5 -drankje inbegrepen-.

Reacties zijn gesloten.