Micro-organismen en mineralen voor een gezonde tuin.

Dinsdag 18 april om 20u., Ontmoetingscentrum Marke.

Micro-organismen en mineralen spelen een belangrijke rol in het creëren van een gezonde en vruchtbare tuin. Je kan de populatie van micro-organismen in uw tuin verhogen door onder andere EM te gebruiken, effectieve micro-organismen. EM is een mengsel van gewoon in de natuur voorkomende micro-organismen. Het geheim zit hem in de combinatie. EM is een ontdekking van een Japanse landbouwprofessor. Je kan die natuurlijke effectieve micro-organismen met een gewone spuit of gieter aanbrengen op de bodem en op het gewas. Dit stimuleert de vitaliteit en groeikracht en helpt ons in de strijd tegen slakken, het voorkomen van plagen en levert een mooiere tuin, een grotere oogst en lekkere groenten.

Naast micro-organismen zijn mineralen ook van cruciaal belang voor de gezondheid van uw tuin. De mineralen zorgen voor ontwikkeling van wortels, bladgroei, bloei, de algemene gezondheid van de planten en het verhogen van de weerstand tegen ziekten en plagen. Door mineralen toe te voegen aan de tuin kan je je tuinplanten beter beschermen tegen hitte, droogte, lange perioden van regen. 

Het toevoegen van micro-organismen en mineralen aan uw tuin is dus essentieel voor het creëren van een gezonde en vruchtbare bodem.

Geert Top is onze gastspreker.

Leden van Tuinhier Marke hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 5 -drankje inbegrepen-.

Reacties zijn gesloten.