Een BIJzondere gast in onze tuin

Dinsdag 7 juni 2022, Ontmoetingscentrum Marke, 20u.

Bijen vervullen heel wat nuttige taken. Ze staan in voor de bestuiving van bloemen zodat ze zaad gaan vormen. Daardoor zorgen die bijen voor een grotere variatie in vruchten en zaden, die dienen als voedsel voor mensen en dieren.

Zo zijn onze appels en peren ontstaan, doordat een bestuiver zijn werk heeft gedaan. Dat geldt uiteraard ook voor tomaten of koffie en alles wat groeit en bloeit. Ze zijn een heel belangrijke schakel in onze voedselvoorziening. De laatste jaren zijn bijen veel in het nieuws omdat door
verstedelijking, industrialisering en pesticidengebruik die diertjes het niet gemakkelijk hebben.

Dierenarts Sven Dhanijns onze gastspreker. Hij is gepassioneerd door het bijenvolkje en weet er alles over. We krijgen een ruime kijk in deze boeiende wereld.

Tijdens deze voordracht maken we vooral kennis met de honingbij. Deze passanten ontmoeten we reeds in het vroege voorjaar bij het ontluiken van de eerste krokussen. We volgen hen terug naar de kast waar we een inkijk krijgen in het bijenvolk. De imker blaast zijn beroker voorzichtig over de kast en kijkt één voor één de ramen na tijdens de kastcontrole.We nemen wat afstand en luisteren naar zijn verhaal.

Iedereen welkom! Leden van Tuinhier en Natuurpunt komen gratis,
niet-leden betalen 3 Euro.

Reacties zijn gesloten.