Haal meer uit je eigen tuin

Dinsdag 26 april 2022, Ontmoetingscentrum Marke, 20u.

Je kan meer uit je moestuin halen door enerzijds zoveel mogelijk te oogsten en anderzijds je groenten zo optimaal mogelijk te benutten. Door creatief te zijn kan je in je tuin extra groenten oogsten. Je kan eenvoudige technieken toepassen om je opbrengst te diversifiëren en te verhogen. De moestuin zorgt het hele jaar door voor verrassingen. Zo kan je met netels die zichzelf zaaien op verschillende manieren aan de slag. Radijzen die geen knol gevormd hebben, kan je laten doorschieten om later als kiemgroente te gebruiken.

Het tweede deel van de voordracht gaat over de verspilling van groente-delen uit eigen tuin. Bladeren, stelen en schillen worden nog vaak weggegooid. Toch kan de thuiskok die benutten in allerlei gerechten.
No waste cooking is ‘in’.

De voordracht wordt doorspekt met reële en praktische voorbeelden en ondersteund met beeldmateriaal. Er zijn ook een aantal proevertjes uit de verrassende tuin. De spreker -Johan Beke- is bestuurslid van Tuinhier Marke.

Iedereen welkom, leden komen gratis, niet-leden betalen 3 euro.

Reacties zijn gesloten.