Voordracht: Waterbeheersing in de tuin (Afgelast)

Dinsdag 24 maart 2020, Ontmoetingscentrum, 20u.

Water is erg belangrijk voor de tuin, vooral in de warme zomer-maanden. Onze zomers zijn erg grillig waardoor de tuin vaak te nat of te droog is. In droge periodes is de verleiding dan ook groot om de tuin zoveel mogelijk water te geven. Door de toegenomen aandacht voor het milieu willen we ook bewust omgaan met ons water.

Water geven is een tijdrovend karwei. Toch hebben planten juist in droge periodes water nodig om beter en mooier te groeien. Als het een gewoonte wordt dat de zomers warm en droog worden, dan hebben onze planten daar veel last van.

Daarom is het goed de natuur een handje te helpen zodat onze cultuurgrond niet te fel zou uitdrogen. Veel praktische tussenkomsten van ons kunnen ervoor zorgen dat zeer weinig bodemvocht verloren gaat en de planten er maximaal van kunnen profiteren.

Weet u niet zo goed wanneer en hoeveel water u moet geven in de tuin? Zijn er gouden tips hoe we het watergeven moeten aanpakken? Wanneer geven we best water? Klopt het dat ’s morgens of ’s avonds het beste moment is en waarom? Geven we veel in een keer of geven we best meerdere keren water? Mag je de bladeren nat maken? Geef je water alleen maar aan de oppervlakte of probeer je ook dieper water te geven? Hoe doe je dat? Wat met systemen voor automatisch watergeven? Is een micro-dip systeem efficiënt? Hoe reageren planten op watergeven? …En nog veel meer…

U hoort het allemaal op deze voordracht. Gastspreker is Frans Tack.

Reacties zijn gesloten.