Voordracht: De serre, het jaarrond oogsten

Dinsdag 18 februari 2020, Ontmoetingscentrum, 20 u.

Het klassieke plaatje bij veel tuiniers: de serre staat achter in de tuin en tijdens het voorjaar en de zomer staat die vol met groenten. Daarna dient de serre als opslagruimte. Zonde van de investering, is het niet?
Zou het niet ideaal zijn om de voorjaarsgroenten, alle groenten van de vroege zomermaanden tot de herfst, en de winterteelten die uitlopen tot in het prille voorjaar, op elkaar te laten volgen: naadloos, of toch bijna? Als de ene teelt is geoogst, starten met de volgende.

Meer uit je serre halen. Dat kan natuurlijk ook door ze goed in te richten. Want een serre bestaat niet alleen uit horizontaal grondoppervlak. Neen, een serre daar heb je ook heel wat zijwanden aan. Creatief omspringen met de inrichting van je serre zorgt ervoor dat je meer gebruik kan gaan maken van die verticale oppervlakte.
Je moet uiteraard goed plannen en rekening houden met een aantal factoren: wat kweken we? Hoe zit het met de opeenvolging van de gewassen? Letten we genoeg op de lichtinval? Hoe zit het met de waterhuishouding? Hoe bemesten we? De verluchting ?

Heb je een serre of twijfel je of je een zal kopen? Zeker komen, een serre heeft een zeer grote meerwaarde voor de tuinliefhebbers. Gastspreker is Philip Van de Sompele.
Na deze voordracht creëer je ongetwijfeld kansen om nieuwe ideeën uit te werken om iedere vierkante centimeter optimaal te benutten en een groene oogstrijke oase in je serre aan te leggen.

Reacties zijn gesloten.