Voordracht: Vegetarisch broodbeleg, maak je snel en simpel zelf!

Dinsdag 17 september 2019, Ontmoetingscentrum Marke, aanvang 20 u.

Verse gerechten zijn het lekkerst en vaak ook het beste voor onze gezondheid.  Wist je dat er vaak verborgen suikers in kant-en-klaar broodbeleg zitten? En we kunnen best zonder de verschillende kleur- en bewaarstoffen die worden toegevoegd.  Daarom is het misschien wel  interessant om die plakjes ham op de boterham eens af te wisselen door zelfgemaakt lekkers. Vegetarisch én veel gezonder dan bijvoorbeeld bewerkt vlees! En het is een manier om eigen oogst, of restjes uit de koelkast, te gaan verwerken.

Vegetarisch eten: allemaal goed en wel, maar wat smeer je dan in hemelsnaam op je boterham? En wat met mensen die kiezen voor veganisme, waardoor de keuze op het eerste zicht nog veel beperkter is.

We laten je verschillende soorten beleg proeven. Naast klassiekers zoals hummus, pindakaas en guacamole komen nog veel andere soorten broodbeleg aan bod, met als extra enkele recepten met wilde planten.

Annick Mahieu, bestuurslid en voordrachtgeefster, geeft je graag wat inspiratie, want er zijn opties genoeg. En vooral: het zal opvallen dat het zelf maken van broodbeleg soms veel minder werk en tijd vraagt dan je misschien zou denken.

Graag vooraf inschrijven bij Filip Vangroenweghe tegen uiterlijk donderdag 12 september.

Reacties zijn gesloten.