Bedrijfsbezoek: “Het witte goud”, bezoek aan aspergekwekerij.

Dinsdag 11 juni, vertrek om 18u15 aan de parking einde Kloosterstraat.

Asperges worden ook wel het witte goud genoemd. En terecht. Want de groente schittert niet alleen door een grandioze smaak en een smetteloos gaaf uitzicht, maar ook door haar gezonde voedingswaarde.

De asperge is al heel lang bekend, ze schijnt zelfs al door de Romeinen te zijn geteeld. De aspergeplant is een winterharde vaste plant, maar niet wintergroen, elk jaar trekt ze zich in de herfst terug in de grond. In de lente wil ze weer uit gaan lopen, zoals elke vaste plant dat doet: en dat zijn dus de eetbare asperges, de jonge, net boven de grond uitkomende scheuten.

Asperges mogen een exclusieve groente zijn, maar in de tuin zijn ze eigenlijk makkelijk. Je hebt in het begin wat geduld nodig, maar vanaf het vierde jaar is het oogsten, oogsten, oogsten – zonder opnieuw te hoeven zaaien! Je kunt eventueel ook beginnen met plantgoed en dan gaat het wat sneller.

Het aspergeseizoen is begin april begonnen en eindigt eind juni.

Je wilt er meer over weten? Tuinhier Marke heeft een afspraak gemaakt met een professionele kweker.

Gerelateerde afbeeldingWe leren er alles over de variëteiten en kweekwijze. We maken ook kennis met het verwerkingsproces: het machinaal afsnijden op lengte, wassen, sorteren volgens kwaliteit en dikte. Zelfs asperges machinaal schillen kan, na het schillen blijven ze, in de frigo bewaard,  nog 7 dagen lekker vers.

Deelnemen kost 3 euro, drankje en passend hapje inbegrepen. Asperges aankopen kan na het bedrijfsbezoek.

Inschrijven is noodzakelijk. Leden ontvangen nog een persoonlijke uitnodiging.

Reacties zijn gesloten.