Voordracht: hortensia’s stelen de show

Dinsdag 26 maart 2019, Ontmoetingscentrum, 20 u.

De meeste hortensia’s bloeien in de (na)zomer met grote schermen of tuilen bloemen die in de rand vaak opvallende, veel grotere steriele bloemen dragen. Door hun enorm rijke bloei zijn het zeer gewilde tuinheesters, maar er is veel meer variatie dan vaak wordt gedacht.

De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant van Europa. Een hortensia verzorgen is niet moeilijk. Maar wat wel heel belangrijk is: water geven. Het zijn dorstige planten en zonder water kunnen ze niet. Verzorg je hem goed, dan kun je nog meer genieten van zijn prachtige bloemen!

Afbeeldingsresultaat voor dirk staels en hortensias

Foto Dirk Staels

Dirk Staels, een hortensia-kweker, informeert u over onder meer: welke grond is het best voor de hortensia? Hebben de zonne-uren een invloed op de hortensia? Hoe hoog en hoe breed kunnen de planten worden? Welke kleuren en vormen bestaan er allemaal? Wanneer plant ik best nieuwe planten? Wat met het snoeien?

U kunt op deze voordracht ook terecht met al uw vragen over hortensia’s.

Reacties zijn gesloten.