Voordracht: Snoepjes uit eigen tuin. Klein fruit.

Dinsdag 19 februari 2019, Ontmoetingscentrum, 20 u.

Kleinfruit aanplanten in de tuin heeft vele voordelen en is eigenlijk in elke tuin perfect mogelijk. Niets is leuker en gezonder dan fruit plukken van je eigen fruitstruiken. Het is heus niet moeilijk, het is een kwestie van het juiste kleinfruit te kopen en de natuur doet de rest. Kleinfruit geeft niet alleen lekker fruit, maar kleuren ook de lente met hun prachtige bloesems en de nazomer met de kleurrijke vruchten.

Foto Guy De Kinder

Rode, witte, blauwe en zwarte bessen, bosbessen en ook bramen en frambozen noemen we ‘kleinfruit’.

Maar hoe plant je die gezonde snoepjes nu het best in de tuin?Wanneer plant je de struiken het best? Wat zijn vroege en late rassen? Kopen we best planten met naakte wortel of in pot? Hoe passen we de bodem aan? Geven we een zonnig plekje of volstaat halfschaduw? Zijn er ziekte tolerante planten? Hoe zit het met de bestuiving? Welke soorten planten we best aan? …

Op deze voordracht krijg je het antwoord van een kenner, nl. Guy De Kinder.

Reacties zijn gesloten.