Demonstratie: Snoeien van klein fruit

Zaterdag 23 februari 2019, Olympiadeplein, 14 u.

Waarom snoeien?  Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Dat geldt eigenlijk voor de meeste bessenstruiken. De aanpak verschil wel per soort.

Wolf-Garten aambeeldsnoeischaar

Bij het snoeien steken wij de natuur een handje toe. Met onze ingrepen voorkomen wij latere problemen zoals: kruisende takken en dubbele knoppen. We bewaren in de meeste gevallen de natuurlijke vorm en zorgen ervoor dat voldoende licht en lucht toegang krijgen tot de struik. Door vooruit te zien en beredeneerd te snoeien zorgen wij voor een goede vormgeving, een goede blad-, en bloem- en vruchtontwikkeling.

Op deze demonstratie, door Guy De Kinder, leer je stap voor stap hoe je uw eigen struiken perfect kunt snoeien.

Heb jij ook fruitstruiken staan die een beetje verwaarloosd zijn? Loopt jouw mandje niet over van de bessen na het plukken in de zomer? Of ben je al overtuigd dat fruitstruiken moeten gesnoeid worden, maar durf je niet goed? Dan is deze demonstratie zeker voor u.

Reacties zijn gesloten.