Succesvol druiven kweken. Van planten tot plukken.

Dinsdag 18 september 2018, Ontmoetingscentrum 20 u.

Zelf druiven kweken? Een overvloedige druivenoogst uit eigen tuin? Het kan, iedereen die in zijn tuin over een zonnige zuidermuur of beschutting beschikt kan heel gemakkelijk zelf zijn eigen zoete, sappige vruchten kweken.

Druiven hebben geen specifieke voorkeur voor een bepaald bodemtype als het maar niet te nat is. We planten bij voorkeur in de herfst, zodat de planten nog voor de erge kou nieuwe wortels kunnen vormen. Vooraf moet je nog het gepaste ras selecteren. Let vooral op de ziekteresistentie van het gekozen ras.

Druiven kan je verticaal, horizontaal, strak geleid of los in een fantasievorm kweken. De belangrijkste teeltmaatregel bij druiven is snoeien. Druiven snoeien is helemaal niet moeilijk. Maar het moet wel gebeuren.

Wil je je echt verdiepen in de teelt van druiven? Kom dan naar de voordracht van Guy De Kinder, een gereputeerd spreker -auteur van de “Groenten en Fruit” encyclopedie. Enkele trefwoorden: soorten, planten, aanbinden, wintersnoei, opbinden, toppen, blad dunnen, krenten, oogsten…

Tijdens deze voordracht leer je echt de kneepjes van het vak en kan je bovendien heel wat vragen stellen!

Leden komen gratis binnen, niet-leden betalen 3 euro -drankje inbegrepen-

Reacties zijn gesloten.