Op reis naar Frans-Vlaanderen

Zaterdag 9 juni, vertrek op Markeplaats om 7u30.

We bezoeken Le Jardin du Mont des Récollets, Cassel, La ville de Saint-Omer, Les Marais. Clairmarais, Het wijndomein Entre-2-Monts.  Bijwonen van de Lastpost in Ieper.

Eerst bezoeken we Le Jardin du Mont des Récollets. Een koffie brengt ons in de nodige stemming. Met de gids ontdekken we de tuin in Vlaamse stijl met botanische en historische waarde rond een authentieke boerderij.

 

 

Tegen de middag arriveren we in Saint-Omer. Na een korte wandeling is iedereen vrij. Er zijn voldoende restaurantjes voor een hapje of een drankje. Wie zijn knapzak meebrengt, kan er terecht in het mooie stadspark.

 

 

 

 

In Clairmarais varen we met een platbodem door het moerasgebied. Een gids loodst ons door de kleine kanalen tussen de groententuinen.

 

 

 

 

Op de terug weg proeven we de heerlijke wijnen van Entre-Deux-Monts een wijndomein van 18 ha in Westouter.

 

 

 

’s Avonds in Ieper zijn we vrij. Tijd om te souperen of om te genieten van een drankje in de schaduw van de Halletoren. Om 20u wonen we de Lastpost bij. We zijn terug in Marke om 20u50.

 

Deze unieke uitstap kost 35 euro, bus, koffie, toegangsgelden, vaargelden, fooi chauffeur en verzekering inbegrepen. Kinderen tot en met 11 jaar betalen 20 euro.

Inschrijven doe je bij Filip Vangroenweghe, Debrabanderestraat 24. Graag na 18 uur.

Reacties zijn gesloten.