Voordracht: Kweken, gebruiken en verzorgen van kruiden.

Dinsdag 17 april 2018. Ontmoetingscentrum Marke 20u.

Gezondheid kun je niet kopen, maar je kunt wel door heilzame voeding de basis leggen voor een goede gezondheid. Kruiden bieden essentiële voedingselementen. De natuur schenkt ons wat we op dat moment het meeste nodig hebben.
De groenten en kruiden van in de lente leveren bijvoorbeeld veel vitamine C aan. Na een lange donkere winter, hebben we nood aan licht en hernieuwde energie, aan zuivering ook om de wintermaanden van ons af te schudden. Die vinden we in bieslook, kervel, daslook, zuring… Allemaal kruiden die bij de eerste prille lentezon uit de grond schieten.
In de zomer gaan we op zoek naar verfrissing, naar kleurrijke kruiden vol smaak: basilicum, dragon, oregano, koriander, munt. Een zomerse mojito, een heerlijke schotel vol tomaten, mozzarella en frisse blaadjes basilicum, het zijn Vaste ingrediënten voor een geslaagd tuinfeest. Lekker!
Tijdens de herfst, het seizoen van felle wind, regen en druilerigheid, biedt de natuur ons zijn mildheid aan in de oogst van gewassen, de kleuren van bos en tuin, de geur van heerlijke en pittig gekruide stoofpotjes met bonenkruid, salie en tijm.
In de winter willen we ons verwarmen. We zoeken de warmte op van aardpeer, rozemarijn, salie, mierikswortel… Het ‘binnen leven’ krijgt zijn volle glans, we genieten van vuur, het samenzijn, de diepgekruide ovenschotel die we graag met vrienden delen.
In de voordracht leren we meer over het kweken, gebruiken en verzorgen van kruiden. Er wordt stilgestaan bij de plant, de teelt, de culinaire en heilzame toepassingen, symbolen en verhalen. Er is voldoende tijd om ook op uw vragen een antwoord te formuleren.
Deze voordracht wordt gegeven door een specialist: Christian Claus van Kruidenkwekerij Claus uit Kruishoutem.
We heten u van harte welkom en nodigen u uit om met ons de passie van Kruidenkwekerij Claus te delen. Wij wensen u alvast het genoegen om de geuren, de kleuren en vooral de fijne aroma’s van kruiden te leren ontdekken.
Leden komen gratis binnen, niet-leden betalen 3 euro -drankje inbegrepen-.

Reacties zijn gesloten.