Voordracht: Vermijden en bestrijden van onkruid en ongedierte

Dinsdag 20 maart 2018. Ontmoetingscentrum 20 u.

Het voorjaar is de tijd bij uitstek om veel in de tuin bezig te zijn. Groenten, bloemen en planten kunnen weer worden gezaaid. Helaas begint naast al dit moois ook het onkruid weer te groeien. Vaak op plaatsen waar dit niet gewenst is. Verder doet allerlei ongedierte zich te goed aan de nieuwe zaailingen en planten.

Door het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt niet alleen het beoogde onkruid en ongedierte gedood maar ook de beestjes en planten die onschadelijk zijn of die we willen behouden. Er zijn echter veel veiligere en milieuvriendelijkere manieren! We proberen in de eerste plaats te voorkomen.

Wanneer we  een bodem in  goed evenwicht hebben, zullen er ook al  bepaalde onkruiden minder voor komen. Hoe kunnen we er voor zorgen dat we dit gezond evenwicht krijgen ? Sommige onkruiden  vertellen je echt wat er met je bodem mis is. Welke stoffen heb je teveel of te weinig. Is sierschors een goed idee ? En als je dan toch pech hebt met een of andere plaag of ongedierte, dan zijn ook daar middeltjes voor.

In je serre kan je bv sluipwespen loslaten die dan de witte vlieg bestrijden.

Peter De Coninck is onze gastspreker. Hij kent de knepen van het vak en zal graag zijn kennis delen.

Start van het nieuwe tuinseizoen, op naar een mooie tuin om echt van te genieten en dit in de beste omstandigheden. We helpen u op weg om het onkruid in bedwang te houden en om ongedierte en ziekten te voorkomen en waar nodig te bestrijden !

Reacties zijn gesloten.