Voordracht: Combineren van zomerbloeiers

Dinsdag 20 februari, Ontmoetingscentrum 20 u.

Het is niet altijd gemakkelijk om éénjarige planten of zomerbloeiers te combineren. Enige kennis van planten is zeker van belang. Je moet weten hoe een bepaalde plant uitgroeit. Soms wordt de fout gemaakt om sterk groeiende planten te combineren met trage groeiers. Of planten die veel water nodig hebben combineren met planten die weinig water nodig hebben…

Brengt de zomer je vrolijkste zelf naar boven? Dan mogen je bloembakken er speels en uitbundig bij staan. Dit bekom je door verschillende kleuren met elkaar te mengen. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan! Geel blijft de toverkleur als je een levendige sfeer wil creëren.

Ook rechtopgroeiende planten zoals begonia afgewisseld met hangende planten zorgen voor een speels effect. . Leuk is ook een combinatie maken met bijvoorbeeld siergrassen of kruiden of planten met mooie bladeren.

Je creëert in een handomdraai een mooie combinatie: opvallen, opvullen & overhangen. Combineer een plant die de aandacht trekt, een plant die volume heeft en een plant die over de rand kruipt/hangt.

Ongetwijfeld wil je er meer weten? Geert Bonte – een specialist in het combineren van zomerbloeiers- komt ons één en ander toelichten. Ook benieuwd naar nieuwigheden? Dan moet je er zeker bij zijn.

Een voordracht die u niet mag missen !

Reacties zijn gesloten.