Voordracht: 101 peulvruchten, lekker uit eigen tuin.

Dinsdag 21 maart, Ontmoetingscentrum, 20 u.

Groene peulvruchtenPeulvruchten is de verzamelnaam voor erwten, bonen… Ze zijn voedzaam, lekker, duurzaam en gezond. Bonen zijn hot en trending. De VN riep 2016 uit tot het jaar van de boon. Het is niet zomaar dat de VN deze erkenning heeft gegeven aan peulvruchten. Deze vruchten barsten namelijk van de voedingswaarde en gaan een belangrijke rol spelen in de duurzame voedselproductie van de toekomst

De boon is voedzaam en gezond en bevat veel vitaminen en mineralen. Ze bevatten bijna geen vet en zitten boordevol eiwitten. Het zijn prima vleesvervangers!

Er zijn van die groenten die je gewoonweg zelf moet telen. Peulen, die zijn pas lekker als ze helemaal vers zijn. Lekker knapperig vanuit de tuin, direct de kookpan in.

Ze zijn goed te telen en bestaan in enorm veel variëteiten.

Luc Dedeene, medeauteur van de Groente en  Fruit Encyclopedie, is ook een echte peulen-kenner. Hij maakt ons wegwijs in al die soorten, vertelt over de bemesting die ze nodig hebben, wanneer we ze moeten zaaien, hoe het zit met ziekten en plagen, moeten we ze aanaarden of steunen. Al uw vragen krijgen een antwoord.

Iedere moestuinliefhebber moet aanwezig zijn!

Je bent van harte welkom,

Reacties zijn gesloten.