Planten stekken en vermeerderen

Dinsdag 4 juni 2024 om 20u. Ontmoetingscentrum Marke.

Een boeiende voordracht over het stekken van planten. Het is een fascinerende en nuttige vaardigheid voor elke tuinliefhebber. Het biedt een manier om nieuwe planten te vermeerderen zonder de noodzaak van zaaien, wat vaak sneller en efficiënter is.

Tijdens deze sessie zullen we dieper ingaan op verschillende methoden en technieken om nieuwe planten te kweken uit bestaande exemplaren. Of je nu een beginnende tuinier bent of al wat ervaring hebt, deze
voordracht zal je inspireren en praktische tips bieden.

Het proces van stekken kan variëren afhankelijk van de plantensoort, maar de basisprincipes blijven hetzelfde: het selecteren van gezond stekmateriaal, het maken van een schone snede, en het zorgen voor de juiste omstandigheden voor wortelvorming.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leren van deze techniek, kan deze voordracht een uitstekende gelegenheid zijn om praktische kennis en tips te verkrijgen van een ervaren tuinder.
Waarom planten stekken? Ontdek het grootste voordeel van stekken: de resulterende plant is identiek aan de ouderplant. Geschikte plantensoorten: We bekijken welke planten zich goed lenen voor stekken, zoals eenjarige planten, vaste planten en meer. Manieren van planten stekken: we bekijken de verschillende technieken voor het stekken van planten.

Gastspreker is Luc Deboosere.
Leden Tuinhier komen gratis, niet-leden betalen 5 Euro

Reacties zijn gesloten.