Homemade: noten-, pitten- en zadenmelk

Dinsdag 12 december, 20u, Ontmoetingscentrum Marke

Noten zijn heel gezond. Ze zijn rijk aan eiwitten, vezels, onverzadigde vetten, vitamines en mineralen. Notendrinks bevatten meestal wat minder calorieën dan halfvolle melk, en ook in verzadigd vet scoren ze lager.

Notenmelk is een gezond alternatief voor mensen die lactose-intolerant zijn. Bovendien is notenmelk maken leuk om te doen, en vooral heel erg lekker! En veel goedkoper als je het zelf maakt.
Het grote voordeel van je eigen notenmelk maken, is dat je zelf kunt kiezen welke noten je gebruikt. Amandel- en cashewnoten zijn romiger en eerder zacht van smaak. Hazel-, pistache-, pecan- en walnoten hebben een sterkere smaak. Je kunt ook voor een notenmengeling gaan. Je kan ook melk maken van zonnebloempitten, pompoenpitten, pijnboompitten en sesamzaadjes. Vooral in sesamzaadjes zit veel calcium, wat het goede van koemelk vervangt.

We geven u ook eenvoudige receptjes mee voor mayonaise, snoepjes, ijs, pudding, yoghurt, taart enz… op basis van noten. En dit alles gluten-, zuivel- en suikervrij. Er zullen diverse proevertjes aangeboden worden.

Mieke Verschuere, gezondheidsconsulente, is onze gast! Dit wordt een heel bijzondere avond voor mensen die begaan zijn met gezonde voeding.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan tot 6 december.
Klik HIER  om in te schrijven.

Leden van TuinHier Marke hebben gratis toegang. Niet-leden betalen 5 Euro, drankje inbegrepen.

Reacties zijn gesloten.