Peulvruchten, veelzijdig en gezond

Dinsdag 21 maart, Ontmoetingscentrum Marke, 20u.

Peulvruchten zijn een veelzijdige en voedzame groep voedingsmiddelen die zijn onderverdeeld in erwten, bonen, linzen en andere soorten. Ze zijn een rijke bron van eiwitten, vezels, koolhydraten en andere voedingsstoffen.

Het kweken van peulvruchten is relatief eenvoudig en biedt veel voordelen, zoals het verbeteren van de bodemstructuur, het verminderen van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en het verhogen van de biodiversiteit in de tuin.

Peulvruchten zijn de ideale groenten om zelf te verbouwen, het is bovendien erg leuk om te doen. Peulvruchten uit eigen tuin smaken zoveel beter.

Frans Tack is onze gastspreker. Hij leert je hoe deze peulvruchten worden gekweekt en welke factoren hierbij een rol spelen: de beste zaaitijd, de meest geschikte standplaats, de voeding, de verzorging, ziekten en plagen, oogsten en bewaren.

Peulvruchten kunnen ook gebruikt worden als vleesvervanger.

Iedereen welkom.

Leden van TuinHier Marke hebben gratis toegang.
Niet-leden betalen 5 Euro. drankje inbegrepen.

Reacties zijn gesloten.