Klimaatverandering en invloed op de tuin.

Dinsdag 14 februari, Ontmoetingscentrum Marke, 20 u.

Geert Naessens, bekend als weerman van Radio 2 en Focus-WTV, komt spreken over de klimaatverandering en de invloed op onze tuinen. Hittegolven, stortbuien, periodes van droogte … Het klimaat is een serieuze uitdaging voor onze tuin.

Ook alles wat plantjes en beestjes is, passeert wel eens zijdelings in de weerberichten van Geert Naessens in combinatie met een grote tuinpassie. De weerberichten worden dan ook dikwijls doorweven met een flinke brok natuur- en tuinnieuws, al of niet in de vorm van foto’s… Die tuinpassie wordt gedeeld met de vrouw des huizes.

Is er wel of niet iets aan de hand met ons klimaat? We luisteren eerst hoe het weer ontstaat en het klimaat mee vorm geeft. Hoe zit het nu met die klimaatverandering? Hoe ziet de evolutie eruit? Voor ons landje betekent klimaatverandering vooral meer regen én meer droogte. Natter én droger, hoe zit dat?

Is klimaatverandering een kans of bedreiging? De klimaatbestendige tuin is een positief verhaal, hip en trendy zelfs. Bij een klimaatbestendige aanpak zou bijzondere aandacht moeten gaan naar bodem, water en hitte. Waardevolle beplantingen, die hun klimaatrobuustheid bewezen hebben, wil je behouden. Belangrijk is dat er in de bodem een goed evenwicht is tussen lucht, aarde en water, en dat de bodem niet uitdroogt.

Voor een klimaatgerichte aanpak van bodem, water en beplanting is veel kennis nodig. Geert Naessens probeert ons de weg te tonen.

 

Leden van TuinHier Marke en Natuurpunt Kortrijk hebben gratis toegang. Niet-leden betalen 5 Euro.

Reacties zijn gesloten.