Dinsdag 22 februari 2022, Ontmoetingscentrum Marke, 20 u.
Fermenteren is een van de oudste manieren om voedsel te bewaren. Nu is het weer helemaal in. Bij fermenteren krijgen gezonde bacteriën de kans om weelderig te groeien en de slechte bacteriën, schimmels en gisten te vernietigen.
Tijdens deze voordracht staan we even stil bij de gezondheidsvoordelen van het fermenteren maar leren we vooral enkele eenvoudige manieren kennen om zelf aan de slag te gaan.
We leren kefir kennen, kombucha en verschillende andere manieren. Ook wat kan mislopen wordt besproken, net als de voor- en nadelen van de verschillende manieren van fermenteren.
Uiteindelijk leer je verschillende recepten kennen waar je thuis onmiddellijk mee aan de slag kan.
Spreker van dienst is Annick Mahieu.
Dit wordt een TOPvoordracht!
Leden van Tuinhier Marke komen gratis, niet-leden betalen 3 Euro.
Let wel: Door de heersende coronamaatregelen is het Covid Safe Ticket en een mondmasker verplicht
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.