Voordracht: vaste groenten in de moestuin.

Dinsdag 21 januari 2020, Ontmoetingscentrum 20 u.

Vaste groenten zijn groenten die jaar na jaar terugkeren, die je dus perfect op hetzelfde stukje grond kunt laten staan en gelukkig zijn als je ze af en toe wat extra mest geeft. Je enige werk met dat stukje grond is het onkruid bijhouden.

Afbeeldingsresultaat voor Kardoen

Kardoen

Wat ook enorm fijn is aan vaste groenten is dat ze helemaal lijken te verdwijnen om dan plots hun hoofd weer boven water te steken. Dus het is telkens een verrassing. Wanneer je ze eigenlijk niet meer verwacht, steken ze plots hun kop boven de grond.

Er zijn verschillende vaste groenten die je kunt plaatsen.
De meest bekende zijn rabarber (of is dat nu een fruit?), en asperges. Daslook, heerlijk. Echt superlekker en nog té onbekend bij mensen. Veder is er nog zeekool. Wat ook geweldig is om te zetten als vaste groente is doorlevende venkel.

En zo zijn er nog wel wat vaste groenten die ieder jaar terugkeren: roomse kervel, zwartmoeskervel, turkse raket, welsh onion, italico rosso, oesterblad, artisjokken, aardpeer, brave hendrik, kardoen, zuring,… of wat dacht je van pimpernel. De jonge, groene blaadjes smaken verfrissend naar komkommer.

 

Afbeeldingsresultaat voor daslook

Daslook

Een rasechte tuinier wilt hierover ongetwijfeld meer over weten. Een topspreker, Luc Dedeene, komt alles uitleggen wat je moet weten en doen om optimaal vaste groeten te kweken.

Aanbevolen! Iedereen welkom.

Reacties zijn gesloten.