Tuinieren als weldaad voor onze mentale gezondheid.

Dinsdag 23 februari om 20 u. Online via Teams

In deze tijden van verandering, beperkingen en gevoelens van angst en onzekerheid zijn we op zoek naar manieren om onze gezondheid zo optimaal mogelijk te houden.   Zeker nu heeft het begrip gezondheid een diepere betekenis gekregen: we zijn er ons meer bewust geworden van het belang ervan, zowel van onze fysieke als van onze mentale gezondheid. 

Natuurbeleving en zeker tuinieren hebben hun bewezen positieve invloed op onze mentale gezondheid. Je zal merken dat deze drie elementen,  mentale gezondheid-natuur-tuinieren, sterk met elkaar verbonden zijn.  Eerst wordt een schets gemaakt van het begrip mentale gezondheid, wat het vertrekpunt zal zijn om de voordelen van het tuinieren te kunnen weergeven.  Welke processen hierbij een rol spelen wordt in deze voordracht duidelijk gemaakt.

Deze voordracht gaat online door. klik op de link om deel te nemen: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Klik hier voor hulp bij het inloggen in Teams

Deze voordracht wordt gegeven door Annick Mahieu, bestuurslid van Tuinhier Marke, herboriste, ergotherapeute en master in de gezondheidsbevordering.

We kijken er naar uit om jullie (online) terug te zien

Reacties zijn gesloten.